Siirry sisältöön

Demos Helsinki

Demos Helsinki on Suomen ensimmäinen riippumaton ajatushautomo.

Demos Helsinki on riippumaton ajatushautomo, think tank. Sen perusti joukko yhteiskunnan tulevaisuudesta kiinnostuneita kansalaisia vuonna 2005. Demos Helsinki luo yhteiskuntaa, jossa rahvas tekee yhteiskunnallisia päätöksiä, eikä ainoastaan valitse päättäjiä.

Demoksen tutkimus

Demos Helsinki toiminnan ytimessä on laaja-alainen ja korkea-tasoinen tutkimus. Tutkimuksen lopputuloksena syntyy skenaarioita, toimintaehdotuksia ja kokeiluja, jotka avaavat uusia näköaloja suuriin tulevaisuushaasteisiin tarttumiseen. Demos Helsingin tutkimuksen keskeiset teemat ovat: hyvinvointi, tulevaisuuden kaupungit ja vähähiilinen yhteiskunta.

Demoksen tapa toimia

Demos Helsinki toimii uusiutumishaluisten yritysten, järjestöjen sekä julkisen sektorin organisaatioiden kanssa. Ajatushautomotoiminnan keskeinen voimavara on muutoksesta kiinnostuneiden ihmisten löytäminen ja saattaminen yhteen. Kansainvälinen verkostomme tarjoaa laajan näkökulman globaaleihin ja paikallisiin haasteisiin. Demos Helsingin kanssa tehtävän yhteistyön lähtökohtana on yhdessä toimiminen, oppiminen ja luominen. Lisää tietoa yhteistyömahdollisuuksista löydät sivuston yhteistyö-osiosta.

Demoksen vahvuudet

Demos Helsinkiin otetaan yhteyttä tilanteissa, joissa vanhat ratkaisumallit eivät riitä ja tarvitaan uusi ideoita ja konkreettisia toiminnan muutoksia. Tällaisissa murroskohdissa organisaatiot jäävät helposti nykyisten yhteistyötahojensa ja tuotantoprosessiensa vangiksi.

Julkisuus ja keskustelun herättäminen ovat ajatushautomotyölle tärkeitä. Ne takaavat tutkimuksen vaikuttavuuden. Demos Helsingin tutkimus johtaa aina suurelle yleisölle leviävään raporttiin, seminaariin, tapahtumaan tai vaikkapa elokuvaan. Luennoimme vuonna 2008 tutkimustuloksistamme yli 70:ssä eri alojen tapahtumassa. Toimintansa julkisuudessa Demos Helsinki eroaa selvimmin perinteisistä tutkimus- ja konsulttiyrityksistä.

Demos luo keskustelua

Demos Helsingin tutkimus tuo uusia kestäviä ajatuksia julkiseen keskusteluun. Viestimme ideoitamme median, Demos Helsinki -pikaseminaarien, workshop-tapahtumien, luentopuheenvuorojen ja julkaisujen avulla. Demos Helsingin ajatukset noteerataankin säännöllisesti medioissa. Julkaisumme voit ladata täältä.

Haluatko tietää lisää?

Jos haluat tietää lisää Demos Helsingin toiminnasta, ota yhteyttä tai seuraa blogeja, syötteitä ja uutiskirjettä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: