Siirry sisältöön

Keskisormi vai DVD Niinistölle?

maaliskuu 14, 2007

Citymaasturit tuottavat parhaimmillaan kaksinkertaisen määrän hiilidioksiidia pienempiin autoihin verrattuna. Hummereiden päästöjä on tässä turha lähteä edes arvailemaan – Ne ovat silkkaa sikailua.

Yhdysvalloissa villitään kansalaisia näyttämään keskisormea Hummereille ja postittamaan kuva teostaan FUH2 saitille.

Tämä on varsin amerikkalainen tapa osallistua. Siinä on epäilemättä kyse enemmän kateudesta kuin ilmastosta. Vaikka niinistöille (supersuositulla kansanedustajaehdokas Niinistöllä (Kok.) on tallissaan citymaasturi ja jaguaari, eli hiilidioksiidia pöllöhtelee taivaalle vähintään tuplat tavalliseen kansalaiseen verrattuna, aika reilu jätkä!) keskisormen näyttäminen helpottaisi oloasi hieman, ei se takuulla saa citymaasturikuskia vaihtamaan julkiseen. Kenties päinvastoin.

Dodo – Tulevaisuuden elävä luonto ry. on kehittänyt fiksumman tavan kerätä kollektiivista hiiliangstia ja kanavoida sen päätöksentekoon. Dodo järjestää nettihuutokaupan, johon osallistujat voivat lähettää terveisensä tuleville kansanedustajille. Yhdessä kerätyillä rahoille hankittujen Al Goren Epämiellyttävä totuus DVD:en kera. Kampanja käynnistyy eduskuntavaalien jälkeen.

(HS:n uutinen Dodon kampanjasta)

dodon kampanja uutinen hesarissa


Dodon ja FUH2:n -kampanjoiden erot tuovat hyvin eroon ilmastonmuutoksen suurimman ongelman: Myös ja ennen kaikkea Hummereilla ja Jaguaareilla ajavat niinistöt pitää saada ”messiin”. Ilmastonmuutosta ei torjuta pelkillä poliittisilla päätöksillä ja teknisillä parannuksilla. 60-80% leikkaukset vaativat elämäntapamuutoksia. Erityisesti hummeristien elämäntapamuutoksia.

Tästä syystä ilmastonmuutos on suuri haaste tavallemme päättää asioista: demokratialle. Erittäin epämiellyttävä totuus on nimittäin tämä: ilmastonmuutoksen torjunta vaatii elämäntapamuutoksia ja liberaalit demokratiat eivät niitä pysty tuottamaan.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: