Siirry sisältöön

Festivaali 2.0

tammikuu 16, 2007

Miksi kaikki festivaalit ovat samanlaisia ja yllätyksettömiä? Siksi, että ne tuotetaan samojen kivikautisten periaatteiden mukaan: järjestäjä ottaa riskin ja buukkaa mahdollisimman halvalla mahdollisimman kiinnostavia esiintyjiä. Festivaalibuukkaajan homma on identtistä osakesijoittajan homman kanssa. Pitää löytää alihinnoiteltuja esiintyjiä, joitain, jotka vetävät enemmän väkeä kuin mistä ymmärtävät laskuttaa. Ei siis mitään luovaa saati avantgardea, vaan tylsää laskemista ja riskin minimointia.

STFU toimii toisin. Se on foorumi ja festivaali. Ensimmäiset STFU-festivaalit järjestettiin vain muuta vuosi sitten briteissä ja nyt niitä sikiää kaikkialle maailmaan. Suomen ensimmäinen STFU järjestettiin viime syksynä Andorrassa ja toinen vielä tänä vuonna ”jossain”.

How does it work?

An individual or group of individuals take the lead to make an event happen in their area. The STFU site is designed to provide a focal point for information regarding events. It is designed to inform people that events are being planned and to provide feedback from past events.

STFU:n toimintaperiaate on nerokas. Esiintyjät kerätään verkkofoorumin ympärille kerääntyneestä yhteisöstä ja niille maksetaan mitä vaan voidaan – ainakin ylläpito, mutta hyvällä säkällä myös lennot. Festivaali on tekijöidensä näköinen. Kokeellinen, yllättävä, erillainen ja intohimoinen.

Mainokset
One Comment leave one →
  1. mace permalink
    tammikuu 18, 2007 12:44 am

    Jaa-a, pitäisikö välillä laittaa hieman jäitä hattuun näiden uusien yhteisöllisyys 2.0 -bongausten suhteen 😉 Onhan kaikenlaista tehty yhdessä ennenkin ilman että siitä on tarkoitus netota mahdollisimman paljon fyrkkaa. Ja kaikenlaisia avoimia konseptejahan on. Jospa heitän päällimmäiset heti mieleen tulevat: PGP-avainten allekirjoitustapahtumat, Le Placard, punk-liike, 2600 -tapaamiset, Oranssin tapahtumatarjonta.

    Jos webbifoorumin ja tuollaisen avoimen franchising-tuotteen yhdistelmä on festivaali 2.0, niin onhan noita nähty kautta aikain.

    Eipä sillä, STFU on ihan mielenkiintoinen, en minä sitä kiellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: