Siirry sisältöön

Teleoperaattori 2.0

joulukuu 15, 2006

Vanhoja uutisia ja itsensä sitaaraus:

 Fon on yhteisöllistä tuotantoa kuten wikit ja Amazonin suositukset. Sen erottaa muista se, ettei se tuota sisältöä kivalle vanity’n’networking-saitille vaan alustan. Euroopassa oli vielä 1990-luvun alussa tavallista, että verkkoinfraa hoiti valtion monopoliyritys. Nyt kaikki voivat olla operaattoreita.
Access-verkkojen hallinnointi ja markkinointi ei ole vieläkään aivan mutkatonta. Silti Fonin kunnianhimoista liikeideaa rahoittavat sukulaissielut Google ja eBay.
Fon luottaa yhteisön voimaan markkinointiansa myöten. Aloittaessaan yritys otti yhteyttä muutamiin vaikutusvaltaisin bloggaajiin, jotka osakkeita vastaan kertoivat Fonin ideasta – ja siitä, että tekevät niin, koska omistavat osakkeita ideatasolla olevaan yritykseen ja pitävät sen toimintaideaa hyvänä.
Sitten Fon ilmoitti lopettavansa Saksan ja Itävallan fonilaisten laskuttamisen. Se ei siis pyydä viittä euroa lähettämästään yli sadan euron arvoisesta langattomasta WiFi-lähettimestä. Syy: maissa asuvat fonilaiset ovat aktiivisimpia yhteisöllisten ominaisuuksien käyttäjiä.
Ajatella, aiemmat operaattorit ovat laskuttaneet juuri aktiivisesta käytöstä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: