Siirry sisältöön

Aloitelaatikko 2.0

joulukuu 11, 2006

Aina kun olen ollut töissä suuressa yrityksessä minua kalvanut turhauttava tunne siitä, että minulla on osaamista myös kapean työnkuvani ulkopuolella. Tämä ajallemme oireellista: emme enää ole vain yhden alan asiantuntijoita, vaan tiedämme paljosta vähän. Ja usein osaamisellamme ei ole mitään logiikkaa, ennen kaikkea: yksikään työnkuva ei hyödynnä sitä kaikkea.

Suomessa toimii aivan mahtava softayritys, nimeltään Fountain Park. Sen liikeidea perustuu työntekijöissä oleviin käyttämättömiin voimavarojen käyttöön yritystoiminnan kehittämisessä:

Fountain Park auttaa yritysjohtoa löytämään yrityksessä ja sen toimintaympäristössä piilevät ideat ja valjastamaan ne uudistavaksi muutosvoimaksi. Verkkopohjaisten menetelmiemme avulla olennainen tieto saadaan nopeasti käyttöön ja päätöksenteon pohjaksi. Olemme kehittäneet uudenlaisia menetelmiä erityisesti kvalitatiivisen tiedon keräämiseen, jalostamiseen ja hyödyntämiseen.

Ymmärtääkseni Fountain Parkin softa muodostaa vaihtoehtoisen organisaation yrityksen virallisen rakenteen sisälle, siis tietynlaista yrityksen sisäistä yhteisöllistä tuotantoa.

En tiedä ajattelevatko softayrityksen kehittäjät firmastaan näin vai eivät. Toivottavasti, silloin se voisi olla, eh, ”yhteisöllisen tuotannon Nokia”… tai ainakin Tietoenator.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: